Woensdagmiddag 12 u Belgische tijd nam het Belgische ijshockeyteam het op tegen gastland Australië. Ze liepen tegen een eerste nederlaag aan.

In de eerste periode hielden België en Australië elkaar in evenwicht, zowel wat goals als strafminuten betreft. Geen van beide teams scoorde en beiden kregen ze 6 strafminuten.

De tweede periode was Australisch getint. Na 24'34" opende Webster voor Australië de score op pass van Oddy en Hughes. Goed 41" later moest Bjorn Steylen zich een tweede keer gewonnen geven na een doelpunt van Walker op assist van Stransky.

De Belgen gaven de moed niet op en na 27'07 scoorde Van Looy de 2-1 op assist van Maas en HYC'er Mitch Morgan. Voor Van Looy was dit zijn tweede doelpunt op het WK. België bleef hopen op de gelijkmaker, maar het was Australië dat via Oddy, na voorbereidend werk van wederom Stransky de 3-1 scoorde.

België startte vol goed moed in de derde periode, maar de moed zonk hen na 40'43" al in de schoenen toen Hughes na assist van Sekura droog de 4-1 op het bord zette. De Belgen herpakten zich onmiddellijk en na 41'52" maakte Kolodziejcyk er na een solo 4-2 van, alles was weer mogelijk.

De hoop bij het Belgische team werd nog groter toen HYC'er Ben Vercammen na voorbereidend werk van Kolodziejczyk en Maas er na 48'13" 4-3 van maakte.

De wedstrijd kon nog alle kanten uit. Met nog 20" op de klok haalde coach Lejeune goalie Steylen van het ijs en probeerde om met 6 veldspelers de gelijkmaker te scoren. Maar in plaats van 4-4 maakte Upton er met een empty net goal na 59'49" 5-3 van en legde zo de eindstand vast.

Jens Engelen van HYC werd na de wedstrijd verkozen tot beste Belgische speler van de match.

België staat na 2 gespeelde wedstrijden en 1 forfait gedeeld op de 2de plaats, samen met Servië met 6 punten. Australië staat aan de leiding met 9 punten.

Donderdag om 8.30 u speelt België z'n derde wedstrijd tegen  Nieuw-Zeeland. Zaterdag volgt voor de Belgen de laatste wedstrijd tegen. Mexico.

Meer info over het WK ijshockey vindt u op
www.iihf.com/channels1011/wm-iia